Ora de religie în școli. Ce alternative au copiii

Ora de religie în școli. Ce alternative au copiii
Elevii care aleg să nu frecventeze religia au la dispoziţie două variante pentru petrecerea timpului în care colegii lor se află la orele acestei discipline.

Conform metodologiei publicate în Monitorul Oficial, înscrierea la ora de Religie se va face în fiecare an, iar cererile se vor depune până în luna decembrie, pentru anul şcolar următor.

Ministerul Educaţiei a lăsat în grija şcolilor modul în care va fi organizat timpul elevilor care nu fac Religie. Elevii care nu solicită să frecventeze orele de religie pot să desfăşoare doar activităţile stabilite de fiecare şcoală prin propriul regulament, iar unităţile de învăţământ trebuie să stabilească spaţiile în care se desfăşoară activităţile în cauză şi cum sunt supravegheaţi copiii.

„În cazul în care elevul nu frecventează orele de Religie, situaţia şcolară se încheie fără disciplina Religie. În mod similar se procedează pentru elevul căruia din motive obiective nu i s-au asigurat condiţiile pentru frecventarea orelor la această disciplină", se arată în document.

Totodată, în situaţia în care părinţii/tutorii legali instituiţi ai elevului minor, respectiv elevul major decid, în cursul anului şcolar, schimbarea opţiunii de a frecventa ora de Religie, situaţia şcolară a elevului respectiv pe anul în curs se încheie fără disciplina Religie

Elevii cărora nu li se pot asigura condiţiile frecventării orei de Religie la un anumit cult pot solicita să participe, în calitate de audienţi, la orele de Religie organizate în şcoală pentru elevii aparţinând altor culte. Participarea se aprobă de conducerea şcolii, la solicitarea scrisă a părinţilor/elevului major. Elevii audienţi nu vor fi evaluaţi, iar situaţia şcolară se va încheia fără disciplina Religie.

 

 

Comenteaza