Orban: Anul școlar va fi încheiat. Elevii și studenții își vor da examenele

Orban: Anul școlar va fi încheiat. Elevii și studenții își vor da examenele

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că este posibil ca după 15 mai să se redeschidă şcolile și că profesorii trebuie să intensifice predarea online și organizarea examenelor pentru că ”anul școlar va fi încheiat”.

Premierul a spus marți seară, la Realitatea Plus, că anul școlar nu va fi înghețat și că elevii și studenții își vor susține examenele de la finalul anului școlar/universitar 2019-2020. 

"Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel studenţii. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţă, să intensifice predarea online până se vor deschide şcolile şi să fie pregătite examenele foarte bine", a declarat Ludovic Orban.

Tot marți, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat, la Antena 3, că luni a semnat ordinul cu privire la noile programe pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

"Ieri am semnat şi ordinul de ministru cu privire la noile programe pentru examenele naţionale şi el va fi publicat în Monitorul Oficial. Programele pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat prevăd materia studiată până la începutul semestrului al doilea. (...) Conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea. În cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susţină vor conţine numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie atunci când au fost închise şcolile", a spus Monica Anisie.

Ministrul a precizat că, în funcţie de evoluţia epidemiei de Covid-19, în România se va reveni la cursuri în momentul în care Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va anunţa că atât elevii, cât şi cadrele didactice pot reveni în siguranță în spaţiul şcolii sau al universităţii.

"În scenariul în care vom reveni la cursuri, în momentul în care situaţia de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungeşte starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenţii să îşi poată încheia anul şcolar cu bine", a mai explicat Anisie.

Comenteaza