Ore remediale pentru elevii din Cluj. prin programul național „Școala după școală“. Care sunt criteriile de înscriere

Ore remediale pentru elevii din Cluj. prin programul național „Școala după școală“. Care sunt criteriile de înscriere
| Foto: Edupedu.ro

Programul, derulat de Ministerul Educației, presupune organizarea, în școlile cu clase de învățământ primar și gimnazial, a activităților remediale, pentru reducerea riscului de abandon școlar.

 

Mâine, 3 martie, este ultima zi de înscriere pentru a putea participa la activitățile de educație remedială. Solicitarea trebuie făcută în scris de părinte/reprezentantul legal sau, după caz, de persoana care a fost desemnată de către părinte pentru întreținerea unui copil, în perioada absenței părinților.

Solicitările scrise se depun la unitatea de învățământ preuniversitar în care este școlarizat elevul. Sunt eligibili pentru a participa la Programul  „Școala după școală“ elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii și/sau în risc ori în situație de eșec școlar, în special elevii care nu au avut acces, sau care au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și elevii aparținând grupurilor vulnerabile: elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități, elevi din comunitățile dezavantajate economic, elevi rromi.

Criteriile de înscriere:  

– elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet;

– elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;

– elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

Unitățile de învățământ care nu organizează activități remediale și care înregistrează cereri ale părinților elevilor transmit aceste solicitări către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, care va repartiza elevii în unități de învățământ organizatoare ale programului, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

„Consider că, în contextul în care s-a derulat procesul educațional din acest an școlar, oportunitatea oferită elevilor din zone dezavantajate, de a participa la activități educaționale în scop remedial, întrucât nu au avut acces la activitățile de învățare online, este binevenită și contribuie la egalitatea de șanse, în special pentru elevii din clasa a VIII-a, în vederea susținerii examenelor naționale ”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Comenteaza