Parteneriat între Facultatea de Zootehnie şi secţia de echitaţie a CS Universitatea Cluj

Parteneriat între Facultatea de Zootehnie şi secţia de echitaţie a CS Universitatea Cluj

Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii (FZB), din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, şi Clubul Sportiv Universitatea Cluj au pus bazele unei colaborări, de studiu, cercetare şi practică pentru studenţi, în ceea ce priveşte secţia de echitaţie a clubului.

Potrivit unui comunicat transmis joi, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii se va implica în sprijinirea sec?iei ecvestre prin proiecte de cercetare comune, studii interdisciplinare, parteneriate de practică pentru studenţi ?i stimularea performanţei sportive.

"Având în vedere că studenţii facultăţii noastre parcurg disciplinele Echitaţie, Cabaline, Reproducţie, Alimentaţia şi nutriţia animalelor sau Patologie animală, ne-am gândit că ar putea deveni extrem de util un schimb reciproc de cunoştinţe şi un transfer de know-how pentru ambele părţi. Caii au reprezentat întotdeauna un patrimoniu cu o valoare deosebită, dar şi parteneri de nădejde ai omului. La fel cum performanţa sportivă constituie o provocare continuă şi cea a valorii materialului biologic şi bunăstării acestuia reprezintă pentru absolventul nostru o prioritate prin definiţia profesiei. Acesta este doar unul dintre obiectivele parteneriatului nostru", a declarat, potrivit comunicatului, decanul Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii, profesorul Daniel Dezmirean.

Acesta a mai precizat că proiecte de cercetare comune, studiile interdisciplinare, parteneriatele de practică pentru studenţi sau stimularea performanţei sportive sunt direcţiile principale ale parteneriatului, care urmăreşte în acelaşi timp şi să încurajeze practicarea echitaţiei.

La rândul său, directorul CS Universitatea, Ovidiu Vasu, s-a declarat încântat de noul parteneriat.

"Sunt foarte bucuros că punem bazele acestei colaborări cu o universitate prestigioasă. Secţia noastră de echitaţie este între primele din ţară şi ne dorim foarte mult să concurăm împreună cu una din cele mai bune facultăţi de profil din România. Sigla FZB şi cea a USAMV Cluj-Napoca vor fi imprimate, alături de cea a CS Universitatea, pe harnaşamentele cailor şi pe echipamentele jocheilor şi vor fi şi afişate la locurile de concurs. Prima ocazie va fi chiar în această lună, la Campionatul Naţional de echitaţie în sală, de la Prejmer, care va avea loc în 29 martie, unde vom participa cu 4-8 cai", a declarat directorul CS Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu.

Comenteaza