Parteneriat RADP cu şcolile clujene pentru sănătatea copiilor

Parteneriat RADP cu şcolile clujene pentru sănătatea copiilor

RADP Cluj-Napoca a lansat de anul trecut  proiectul « Ora de sport altfel ».

Proiectul se desfăşoară în cadrul Bazinului Olimpic Grigorescu, fiind destinat promovarii in randul elevilor din ciclul gimnazial a inotului ca alternativa la orele de sport traditionale.  Cursurile de inot sunt sustinute de catre instructori autorizati, cu experienta, angajati ai Regiei. 

In urma intalnirilor initiate de catre administratia bazinului cu conducerile mai multor scoli din municipiul Cluj Napoca, Scoala ,,Octavian Goga’’ si-a manifestat interesul de a intra in programul pilot pe care regia l-a demarat incepand cu luna noiembrie.  

Proiectul viza in prima etapa participarea a 234 elevi ai ciclului primar (clasele I-IV)- clase cu predare in limba romana si maghiara- de la Scoala Generala « Octavian Goga » din Cluj-Napoca.

In a doua etapa, incepand cu 26 noiembrie, in proiect a mai fost inclusa si scoala Ion Creanga, cu un numar de 395  elevi participanti (din clasele II-VIII). 

Incepand din ianuarie 2019 a demarat cea de a treia etapa a programului in program  intrand  si elevi din cadrul Liceului Sportiv din Cuj Napoca, de program beneficiind un numar de 105 elevi .

Derularea proiectului :

Proiectul a fost structurat pe cele doua semestre dupa cum urmeaza:

1.     Semestrul 1 - din 05.11.2018(respectiv 26.11.2018 etapa a II-a ) pana in 02.02.2019- intervalul orar 8-12

2.     Semestrul 2 – din 11.02.2018 pana in 01.06.2019 - intervalul orar 8-12

Ce presupunea proiectul ?

1.     Infrastructura asigurata de catre RADP (Bazinul Olimpic Grigorescu, vestiare) ;

2.     Transportul elevilor realizat gratuit cu doua microbuze moderne Mercedes puse la dispozitie de catre RADP Cluj Napoca: de la scoala la bazin si de la bazin la scoala;

3.     10 sedinte de initiere inot, cu instructor autorizat oferite gratuit pentru fiecare clasa.

Peste 400 de elevi clujeni au beneficiat de proiectul derulat de RADP CLUJ "Ora de sport Altfel " . 

Comenteaza