Foto NTT Data România continuă să susțină învățământul german de la UBB. / Maria Metz: Parteneriatul „contribuie la bunăstarea întregii societăți”

NTT Data România continuă să susțină învățământul german de la UBB. / Maria Metz: Parteneriatul „contribuie la bunăstarea întregii societăți”

La 8 ani de la începerea parteneriatului dintre NTT Data Romania și UBB, colaborarea continuă cu o nouă specializare, „Administrarea Afacerilor în limba germană”.

Reprezentanții NTT DATA Romania, MHP Consulting Romania (MHP Romania), Porsche AG și ai Universității Babeș-Bolyai (UBB) au semnat marți actul de prelungire a acordului de sponsorizare a specializării Informatică în limba germană, nivel licență și master, Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare. Evenimentul a avut loc în sala de consiliu a clădirii centrale UBB și l-a avut ca invitat special pe Ambasadorul Germaniei, Excelența Sa domnul dr. Peer Gebauer.

Acest parteneriat datează încă din 2014, iar acum a fost prelungit și completat cu o perspectivă nouă, multidisciplinară, care vizează studiul ariei tehnologice, în paralel cu managementul afacerilor.

„Administrarea Afacerilor în limba germană”, noua specializare UBB (FSEGA)

Astfel, odată cu începerea anului universitar, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) se alătură parteneriatului dintre mediul de business și cel academic, continuând angajamentul mediului privat de a contribui la formarea de specialiști care să răspundă nevoilor actuale din piață.

Specializarea „Administrarea Afacerilor în Limba Germană” este orientată înspre formarea de competențe recunoscute la nivel internațional și oferă cele mai recente aspecte ale cunoștințelor în domeniul managementului și controlului în afaceri.

Parteneriatul NTT Data România și UBB continuă. „Administrarea afacerilor în limba germană”, noua specializare sponsorizată / Metz, NTT:

Noua abordare își propune să ofere studenților ambelor facultăți – Facultatea de Matematică și Informatică și FSEGA – atât aptitudinile tehnice pentru a fi promotori ai inovației și digitalizării, dar și abilitățile necesare pentru a putea conduce cu succes echipe și proiecte în industria IT și pentru a face față unui mediu de afaceri digitalizat și inovator.

Daniel David, rector UBB: „Colaborările cu aceste firme sunt strategice”

Parteneriatul NTT Data România și UBB continuă. „Administrarea afacerilor în limba germană”, noua specializare sponsorizată / Metz, NTT:

„În misiunea mea ca rector al univerității, sunt deschis parteneriatelor cu firmele private, iar aceste colaborări sunt strategice pentru noi”, a declarat prof. Daniel David, rectorul Univerității Babeș-Bolyai (UBB) 

Maria Metz, CEO NTT Data România: „Această simbioză între mediul privat și cel academic contribuie la bunăstarea întregii societăți”

Parteneriatul NTT Data România și UBB continuă. „Administrarea afacerilor în limba germană”, noua specializare sponsorizată / Metz, NTT:

„Colaborarea dintre mediul privat și mediul academic este esențială, dat fiind faptul că, în fond, studenții de azi sunt angajații de mâine. Continuarea și extinderea acestui parteneriat este o dovadă a faptului că angajamentul pe care l-am luat acum 8 ani este o construcție solidă și durabilă, cu impact pozitiv asupra mediului academic și de business. Sectorul privat, fiind dinamic și prin urmare foarte competitiv, are o nevoie constantă de specialiști care să aducă un plus de valoare companiilor, iar universitățile joacă un rol decisiv în pregătirea unei forțe de muncă performante. Astfel, dorim să creăm o simbioză între cele două sfere, care să contribuie la bunăstarea întregii societăți”, a declarat Maria Metz, CEO NTT DATA Romania.

Daniel Metz, președintele Consiliului de Administrație NTT DATA Romania și cel care a pornit acest parteneriat acum 8 ani, a spus că este „foarte recunoscător și foarte mândru de această colaborare”.

Până în prezent, în cadrul celor două programe de studii în limba germană au fost înmatriculați, la nivel licență, 502 (Informatică), respectiv 1456 (Științe Economice și Gestiunea Afacerilor) studenți și 104 (informatică), respectiv 604 (Științe Economice și Gestiunea Afacerilor) studenți la nivel de masterat. Ca urmare a extinderii parteneriatului către FSEGA, un număr de 150 studenți de la specializarea Administrarea Afacerilor în limba germană, respectiv 50 studenți master Afaceri Internaționale vor beneficia de acest proiect în anul 2022-2023.

„Apreciem în mod deosebit demersurile realizate de companiile MHP Consulting Romania SRL, Porsche AG și NTT DATA Romania S.A. în calitate de parteneri privind formarea profesională în cadrul facultății noastre, mai precis la programele de studii Administrarea Afacerilor în limba germană (nivel licență) și Management internațional în limba germană (nivel masterat), oferindu-le studenților noștri capacitatea de a se adapta cerințelor mediului economic aflat într-o continuă schimbare”, a spus prof. univ. dr. Mihaela Drăgan, Director al Departamentului de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor în Limba Germană.

„Ajutor pentru un mâine mai bun”

„Cooptarea Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor în acest proiect este o reușită și o oportunitate atât pentru noi, companiile implicate, cât și pentru studenți, de a forma profesioniștii de mâine: lideri vizionari, cu țeluri clare și care urmăresc să aibă, prin munca lor, un impact pozitiv asupra lumii înconjurătoare. Prin această implicare rămânem fideli motto-ului nostru „Enabling you to shape a better tomorrow”, oferind cât mai multor studenți pasionați de informatică și business, vorbitori de limba germană, acces către proiecte reale din sectorul automotive și șansa de a fi îndrumați de mentori din industrie”, a declarat Bernd Otto Hörmann, CEO MHP Romania.

„Fiind absolventă a FSEGA, într-o poziție de CFO al unei companii de IT, extinderea parteneriatului înspre studenții din cadrul FSEGA este un prilej de mare entuziasm pentru mine. Din propria experiență înțeleg beneficiile pe care le are mentalitatea de business coroborată cu abilitățile tehnice și invers, pentru a avea succes în acest domeniu. Digitalizarea are un rol esențial în management, iar implicarea noastră în formarea studenților ne garantează că vom avea de-a face cu viitori profesioniști calificați pentru a recunoaște, găsi și implementa soluții inovatoare în fața provocărilor unei industrii dinamice și competitive”, a spus și Monica Potop, CFO MHP Romania.

Internship-uri, programe de mentorat și concursuri pentru studenții de la noua specializare

Studenții înscriși la cele două programe de studii beneficiază de programe de mentorat, internship-uri și competiții organizate de companiile partener. Toate acestea vin ca o completare cu aplicabilitate practică a cursurilor teoretice susținute de cadrele didactice din Universitatea Babeș-Bolyai, dar și din universități din Germania și Austria, precum și de specialiști din companiile partenere. Curiculele celor două programe de studii sunt sincronizate cu cele similare ale universităţilor din Germania, cu respectarea tuturor standardelor de calitate, cursurile fiind predate de cadre didactice din UBB vorbitoare de limba germană, precum şi specialişti în informatică din Germania.

Cine este NTT DATA

NTT DATA - parte a NTT Group, este compania inovatoare de servicii IT cu prezență globală și sediul central în Tokyo. Sprijinim clienții în transformarea digitală a business-ului prin consultanță, soluții de industrie, managementul proceselor de business și digitalizarea serviciilor IT. NTT DATA asigură acestora, și societății în general, acces la un viitor digitalizat. Suntem dedicați pe termen lung succesului clienților noștri și îmbinăm acoperirea globală cu prezența locală în peste 50 de țări din întreaga lume.

Comenteaza