Patru universităţi clujene în topul instituţiilor de învăţământ superior cu cele mai multe publicaţii ştiinţifice

Patru universităţi clujene în topul instituţiilor de învăţământ superior cu cele mai multe publicaţii ştiinţifice
Patru universităţi clujene se găsesc în topul instituţiilor de învăţământ superior realizat de cea mai mare bază de date pentru evidenţierea publicaţiilor ştinţifice din lume.

Raportul global al universităţilor din acest an, pe criteriul publicaţiilor ştiinţifice, a fost publicat, include 22 de universităţi din România. Universitatea "Babeş-Bolyai" se află pe a treia poziţie în clasamentul universităţilor din România - după Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Academia Română - iar Universitatea Tehnică din Cluj se află pe poziţia a opta. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" ocupă poziţia 13, iar Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ocupă locul 22.

Raportul SIR Global 2013 care este o clasificare a universităților și institutelor de cercetare din întreaga lume în funcție de cantitatea și calitatea producției științifice publicate şi ia în considerare universitățile și instituții de cercetare cu cel puțin 100 de documente științifice de tip: articole, prezentări la conferințe științifice şi altele publicate în ultimul an al unei perioade de cinci ani analizată și care sunt cuprinse în baza de date SCOPUS.

Din România, în Clasamentul SIR Global 2013 sunt nominalizate 22 de universități și institute de cercetare.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este singura universitate de profil agricol și de medicină veterinară din țară prezentă în acest clasament.

Comenteaza