Peste 100 de studenţi veterinari gustă viaţa la Cluj: vizite la ferme şi tururi ghidate

Peste 100 de studenţi veterinari gustă viaţa la Cluj: vizite la ferme şi tururi ghidate
106 persoane din 31 de țări participă din 27 iulie până în 8 august la cea de-a LXIV-a ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Studenţilor Veterinari (IVSA – International Veterinary Students’ Association).

Găzduit de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi
Medicină Veterinară, evenimentul are ca temă "Human-Animal Interaction. Amazing Transylvania!" (Interacţiunea om-animale. Minunata Transilvanie).

În prima parte vor fi organizate numeroase cursuri, precum și vizite la fermele afiliate facultăţii din Cojocna și Beclean, la sanctuarul de bizoni de la Recea şi la cel de urși de la Zărnești.

Pentru cea de-a doua parte sunt pregătite vizite atât în municipiul Cluj-Napoca, cât şi în afara acestuia. Astfel participanţii vor face turul oraşului, vor admira Muzeul Satului şi Grădina
Botanică, dar se vor deplasa şi la Alba Iulia, Salina Turda, Cheile Turzii şi Castelul Bran.

Etapa post congress, parte tradițională a congreselor și simpozioanelor, va fi un prilej pentru ca delegații să se cunoască între ei în alte circumstanțe și într-o altă atmosferă. Această etapă se va desfășura în Delta Dunării, unde delagații vor petrece cinci zile, admirând flora și fauna specific Deltei.

IVSA este o organizaţie non-profit a studenţilor din domeniul medical-veterinar din 45 de state ale lumii, având scopul de a îmbunătăți standardele internaționale ale învățământului veterinar prin schimbul de idei, cunoștințe și cultură.

Comenteaza