Peste 4200 de studenţi la buget, la UBB. Vezi la ce specializări s-au înghesuit absolvenţii de liceu

Peste 4200 de studenţi la buget, la UBB. Vezi la ce specializări s-au înghesuit absolvenţii de liceu
După finalizarea primei sesiuni de admitere, la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) au intrat, pe locurile bugetate, peste 4200 de absolvenţi de liceu.

În anul universitar 2014-2015, la UBB vor studia peste 8.100 de absolvenţi de liceu, dintre care 4.200 vor ocupa un loc bugetat şi peste 3.900 un loc la taxă. La nivel masterat au fost confirmaţi peste 3.400 de candidaţi, dintre care 2.810 vor ocupa un loc la buget. În urma concursului de admitere, rata de confirmare a locurilor scoase la concurs a fost de 67 %, informează UBB.

După finalizarea primei sesiuni de admitere, au rămas neocupate mai mult de 600 de locuri bugetate, în scădere cu 100 de locuri faţă de anul trecut. Cu toate acestea, unele specializări au fost luate cu asalt de către tinerii absolvenţi de liceu, ocupându-se, astfel, toate locurile scose la concurs.

"La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi la Facultatea de Drept, au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs. De asemenea nu au mai rămas locuri bugetate la următoarele specializări: informatică, matematică-informatică, fizică medicală, inginerie chimică, biologie, limba şi literatura engleză, limba şi literatura franceză, limba şi literatura spaniolă, limba şi literatura norvegiană, limba şi literatura finlandeză, limba şi literatura coreeană, limba şi literatura japoneză, limba şi literatura maghiară, studii de securitate, informatică economică, psihologie, pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, comunicare şi relaţii publice, publicitate", au precizat reprezenanţii UBB.

Trei dintre facultăţile Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere şi parţial Facultatea de Teatru şi Televiziune, vor organiza sesiune de admitere doar în septembrie 2014.

Comenteaza