Peste 6.000 de elevi din clasele a VI-a din Cluj susțin probele scrise la Evaluarea Națională

Peste 6.000 de elevi din clasele a VI-a din Cluj susțin probele scrise la Evaluarea Națională

Miercuri, elevii claselor a VI-a vor susține proba scrisă la Limbă și comunicare, iar joi se va desfășura proba scrisă la Matematică și Științe ale Naturii.

În perioada 25-26 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 6.059 elevi din clasele a VI-a, 4.402 elevi din mediul urban și 1.657 elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a VI-a, desfășurate potrivit Ordinului Ministerului Educației. 

Din totalul celor 6.059 elevi de clasa a VI-a, 3.131 elevi învață în unitățile din municipiul Cluj-Napoca.

Miercuri, 25 mai 2022, elevii claselor a VI-a vor susține proba scrisă la Limbă și comunicare, iar joi, 26 mai 2022, se va desfășura proba scrisă la Matematică și Științe ale naturii.

Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testul care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară Matematică şi Ştiinţe ale naturii, atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română.

Probele scrise încep la ora 9:00. Pentru elevii claselor a VI-a, timpul alocat elaborării fiecărei lucrări scrise este de 60 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise, din cadrul Evaluării Naţionale, la finalul clasei a VI-a, în anul şcolar 2021-2022, au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Rezultatele obținute de către elevi la probele scrise, de la finalul clasei a VI-a, fac obiectul unei diagnoze de sistem. Aceste rezultate se comunică individual fiecărui elev și părinte, nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza