Peste 8.500 de locuri bugetate la cea mai mare universitate din ţară

Peste 8.500 de locuri bugetate la cea mai mare universitate din ţară

Universitatea Babeş-Bolyai va începe joi, 9 iulie 2020, admiterea online pentru absolvenţii de liceu care vor să se înscrie la facultate, dar și pentru absolvenții de facultate care vor să urmeze programele de master.

Candidaţii la statutul de boboc pot opta, în acest an, în cadrul celor 236 de programe de licență (învățământ cu frecvență și cu frecvență redusă) ale UBB, pentru unul dintre cele de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. 

Şi absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot alege pentru unul dintre cele 3.500 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă existente în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

 Principala noutate a Admiterii 2020 la Universitatea Babeș-Bolyai este aceea că întregul proces de înscriere va fi realizat exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/, unde candidații își vor putea încărca toate documentele necesare.  La finalul perioadei de admitere, după afișarea rezultatelor finale, confirmarea locurilor de către candidații admiși va fi realizată tot online.

Admiterea în anul universitar 2020-2021 vine cu noutăţi în ceea ce priveşte specializările oferite, UBB propunând două specializări noi la nivel licență, la Facultatea de Studii Europene - Specializarea Diplomație în afaceri, respectiv la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării - Specializarea Studii de conflict.

De asemenea, UBB propune 4 specializări noi de master: Marketing digital (limba maghiară), oferit de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Management și antreprenoriat cultural, în cadrul Facultății Teatru și Film, Managementul dezastrelor,  propus de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, respectiv Analiza spațială și organizarea teritorială/Spatial Analysis and Teritorial Organization (limba engleză), program oferit de Facultatea de Geografie.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 9 și 30 iulie 2020. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteţi accesa link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

loading...
Comenteaza