Premierul Ciolacu a chemat sindicatele din Educație la consultări

Premierul Ciolacu a chemat sindicatele din Educație la consultări

Premierul Marcel Ciolacu și-a programat pentru vineri, în cea de-a doua zi de mandat în fruntea Executivului, consultări cu sindicatele din Educație.

Consultările încep la ora 14.00, conform agendei anunțate de Guvern. La discuții participă și ministrul Educației, Ligia Deca.

În Parlament, la discursul susținut cu ocazia cererii votului de încredere, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre promisiunile făcute profesorilor și angajaților din Învățământ. „Ca premier, voi livra la milimetru ce am promis. Acest guvern va face dreptate dascălilor. Este nevoie de criterii – profesorii care muncesc din greu trebuie răsplătiți, trebuie să câștige mai mult, pentru că așa este normal”, a spus Marcel Ciolacu.

Conform Ordonanței de urgență nr 57/2023, Guvernul trebuie să creacă salariile de bază din Înățământ cu 1.300 de lei brut din luna iunie pentru cadrele didactice și didactice auxiliare și cu 400 de lei brut pentru personalul nedidactic, scrie Edupedu.ro. În plus, de la 1 ianuarie grilele salariale noi ar trebui aplicate, lucru care ar înseamna o creștere cu 65% față de nivelul de luna trecută, mai arată sindicatele într-o serie de explicații despre suspendarea grevei până în septembrie când ar trebui să fie deja cunoscute noile grile din noua lege a salarizării. Măsurile au fost luate în ultimele ore ale Guvernului Ciucă, după mai bine de trei săptămâni de grevă a profesorilor.

Comenteaza