Premierul Ciolacu vrea extinderea accelerată a învățământului dual: "În următorii 5 ani să avem 50.000 de locuri"

Premierul Ciolacu vrea extinderea accelerată a învățământului dual: "În următorii 5 ani să avem 50.000 de locuri"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul ședinței de Guvern de joi că va propune mediului privat un program național pentru extinderea accelerată a învățământului dual.

Premierul a spus că "programul vine în contextul deficitului forței de muncă, care este o problemă structurală a economiei".

"O altă prioritate, după discuțiile din ultimele săptămâni cu reprezentanții tuturor marilor investitori, atât români cât și străini, este să găsim soluții pentru deficitul forței de muncă. Este o problemă structurală a economiei și de aceea voi propune mediului privat un program național pentru extinderea accelerată a învățământului dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca în următorii cinci ani să avem 50.000 de locuri anual, cerute de mediul de afaceri, în învățământul dual – de cinci ori mai mult decât acum."

Marcel Ciolacu a precizat că pentru acest lucru se va întâlni săptămâna viitoare cu patronatele din Confederaţia Concordia şi cu Consiliul Naţional al IMM-urilor, astfel încât să poată fi concretizat un pachet de măsuri pentru firmele româneşti.

Ministerul Educației a anunțat în decembrie 2023 că Guvernul va finanța toate cele 29 de consorții regionale pentru invatamant dual declarate eligibile în apelul de proiecte privind dezvoltarea consorțiilor regionale și a campusurilor profesionale integrate. 

Comenteaza