Pricopie le transmite liderilor studenţilor că îi aşteaptă la discuţii pe Legea educaţiei

Pricopie le transmite liderilor studenţilor că îi aşteaptă la discuţii pe Legea educaţiei
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le-a transmis, marţi, liderilor organizaţiilor studenţeşti reuniţi la Cluj-Napoca, în cadrul unui forum naţional, că îi aşteaptă la Bucureşti, la discuţii privind modificarea Legii educaţiei şi pentru îmbunătăţirea "deficitului de colaborare" reclamat de studenţi

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a intervenit, marţi, prin videoconferinţă, la deschiderea Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, până în 3 august, transmite corespondentul Mediafax.

Studenţii au reclamat, în cadrul discuţiei, că există o colaborare slabă între organizaţii şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, iar ministrul le-a transmis că îi aşteaptă la Bucureşti să reia discuţiile privind modificarea Legii educaţiei.

"Sunt convins că, la acest forum, 80 la sută din timp îl veţi aloca discuţiilor constructive şi vă aştept să veniţi să îmi spuneţi ce nu funcţionează şi ce va trebui îmbunătăţit. Sigur că uneori vârsta ne îndeamnă la anumite exagerări, exagerări pe care le-am constatat şi atunci când am discutat pe marginea Ordonanţei 49, la ultima întâlnire pe care am avut-o, şi atunci aţi reclamat şi un deficit de colaborare. Dacă acest deficit există, atunci nu poate fi tratat decât cu o consultare", a declarat Pricopie.

Ministrul a refuzat, însă, să mai discute cu studenţii în cadrul unei sesiuni de întrebări, motivând că trebuie să ajungă la Craiova, la evenimentul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta.

Pe de altă parte, liderii studenţilor au declarat că, deşi ministrul susţine că i-a consultat cu privire la deciziile luate pentru educaţie, acest lucru nu s-a întâmplat.

"Suntem aici să atragem atenţia asupra faptului că sistemul educaţional este slab finanţat, lucru care are efecte negative asupra studenţilor. În plus, deşi ministrul spune că s-a consultat cu noi, pot să vă spun că până acum s-au făcut trei modificări ale Legii educaţiei şi niciodată nu am fost consultaţi suficient", a declarat Mihai Dragoş, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), în cadrul Forumului Organizaţiilor Studenţeşti.

Potrivit preşedintelui ANOSR, Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România este cel mai important eveniment naţional de reprezentare a studenţilor si cel mai complex for de dezbatere a problemelor şi intereselor lor, de către liderii organizaţiilor studenţesti din toată ţara.

La evenimentul organizat, începând de marţi, la Cluj-Napoca sunt aşteptaţi să participe aproximativ 300 de reprezentanţi ai studenţilor din majoritatea centrelor universitare din ţară, a conchis liderul ANOSR, Mihai Dragoş.

 

Comenteaza