Video Foto Primarul Clujului, mesaj la început de an școlar: "să investiți în carte și în educație!"

Edilul Clujului, Emil Boc, a participat la ceremonia de deschidere a anului 2022-2023 de la Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” .

"E o plăcere să fim în cea mai modernă școală din România, pe care împreună am creat-o ca infrastructură și ne mândrim că le putem oferi clujenilor asemenea condiții, precum cele pe care le găsim aici la dumneavoastră. Noi, ca oraș, am înțeles că viitorul comunității noastre se bazează pe școală. Știți bine că multiplele investiții pe care le facem în acest oraș, cel puțin 20% din banii clujenilor merg în educație în fiecare an, în infrastructură, în burse, în transport școlar gratuit, în autobuze școlare, în vouchere educaționale pentru profesori, în pregătirea școlilor. 

Acum, dragi elevi, trebuie să știți un lucru: orice v-ați propus voi să fiți când veți fi mari, nimic nu se poate realiza fără educație. Totul trece prin educație. Dacă veți dori să o duceți mai bine decât părinții voștri, cum și noi ne-am dorit, asta putem face numai și numai prin educație. Dar, repet, asta nu înseamnă că nu veți avea și timp de joacă, de distracție. Cu echilibru și măsură este timp pentru fiecare lucru.

Dragi părinți, dumneavoastră știți cel mai bine că nu este altă investiție sănătoasă și lipsită de grija falimentului decât investiția în educația copiilor noștri. N-ați ezitat și nu veți ezita să faceți tot ce este cu putință și vă invit să faceți în continuare acest lucru: să investiți în carte și în educație! pentru că atunci copiii dumneavoastră, ai noștri, vor avea cu siguranță un viitor”, a declarat primarul. 

Edilul a vorbit și despre "școala viitorului": „Dragi tineri, să știți că școala acum se schimbă încet, dar sigur. Nu memorarea va fi atributul de bază, ci gândirea critică, acea capacitate de a judeca cu mintea voastră, având acces la toate informațiile din lume, pentru că deja cu o tastă pe calculator sau pe internet puteți afla aproape orice informație. Școala viitorului vă pregătește să gândiți critic, să vă descurcați în orice situație. Vă asigur că mulți dintre dumneavoastră veți lucra în slujbe care astăzi nu există. 25% dintre ele nu există astăzi, dar ele se bazează pe gândire critică și de capacitatea de a vă descurca în orice situație.

Proiectul de modernizare a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” (V-VIII) din cartierul Grigorescu a fost finalizat în 2021. Noul corp de clădire, cu un regim de înălțime de P+3, cuprinde 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. De asemenea, sala de sport existentă a fost extinsă și modernizată. Valoarea investiției este de 6 milioane de euro, iar resursele financiare provin din fonduri europene prin POR 2014-2020.

 

 

 

 

 

Comenteaza