Primarul Clujului vrea redeschiderea școlilor

Primarul Clujului vrea redeschiderea școlilor

Edilul Clujului, Emil Boc, doreste redeschiderea scolilor, dat pentru acest lucru, rata de infectare trebuie sa scada sub 3 la 1.000, iar decizia apartine autoritatilor nationale.

'Sunt pentru deschiderea lor. Sustin, nu poti face la nesfarsit educatie online sau numai online, educatia online va ramane in viata noastra. Ganditi-va la scoala medicala, dumneavoastra vreti sa mergeti sa va operati la un medic care a invatat toate operatiile online, pe simulator, consultatiile. Sa fim seriosi, merge un semestru, hai un an ... sau la stomatologie, cei care ne pun plombele, nu putem la nesfarsit sa avem invatamant onlinel. Repet, el trebuie, in mod obligatoriu, sa revina la o varianta cat mai apropiata de normal, dar in primul rand trebuie sa scada rata de infectare', a declarat edilul Boc.

Școlile s-ar putea să nu se deschidă în data de 8 februarie. Medicul Andreea Moldovan, numită săptămâna trecută secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că încă sunt în evaluare planurile de revenire a elevilor în școli și decizia nu este una oficială. Mai mult cu cât în România a fost detectată tulpina de coronavirus din Marea Britanie, care este mai contagioasă și care îi afectează mai mult pe copii decât primul virus SARS-CoV2.  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea zilele trecute că o decizie va fi luată până la sfârșitul lunii ianuarie.

Comenteaza