Primul liceu hibrid din România a început cursurile la Cluj-Napoca

Primul liceu hibrid din România a început cursurile la Cluj-Napoca

Un liceu din Cluj propune un nou timp de învățământ, unde elevii aleg ce materii doresc să studieze.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Liceul Spark și-a început cursurile, fiind prima instiuție de învățământ în sistem hibrid din România. Elevii studiază online în limba engleză, cu profesori din 6 țări.

“Am început cursurile, sunt foarte faine. Profesorii sunt din alte ţări şi ne întâlnim pe zoom. Eu lucrez în timpul săptămânii apoi am un meeting cu fiecare profesor în care discutăm ce am lucrat şi ce urmează să mai lucrez.

Sper să ajung la MIT în America şi la un moment dat poate la NASA. Mi-am cumpărat imprimantă 3D şi alte componente şi construiesc roboţi”, spune unul dintre elevii pasionață de știință, pentru businessmagazin.ro.

“Avem deja primii 10 elevi, avem încă 200 pe lista de aşteptare să îi trecem prin procesul de admitere şi avem profesori atât din România, cât şi din alte şase locuri din lume. Avem în acest moment elevi din Canada care participă, din Africa de Sud şi urmează să avem un grup mare de elevi din Rusia, Turcia, Azerbaijan, Kazahstan”, a declarat și Ruxandra Mercea, fondatorul liceului.

Taxele şcolare la liceul Spark valorează între 1.000 de euro şi 6.000 de euro pe an, în funcţie de regimul în care aleg elevii să studieze: part time sau full time.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza