Primul rod al programului "Ajutăm împreună": un liceu din Cluj, dotat cu un laborator de informatică performant

Primul rod al programului
Primele rezultate ale programului "Ajutăm împreună" au început să se vadă deja. Liceul Teoretic Eugen Pora, una dintre cele trei şcoli clujene incluse în proiect, a inaugurat un nou laborator de informatică.

 

Conform proiectului, laboratorul este dotat cu 30 de calculatoare performante, precum şi cu acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare. De asemenea, şcoala beneficiază de un sistem online de management educaţional performant, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi şi studenţi din întreaga lume.

Cu ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau. Predarea oficială a acestuia s-a făcut în prezența şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, a lui Marian Knupp, manager de proiect şi a Luminiței Hatos, managerul lanţului comercial partener în proiect.

"Considerăm că participarea elevilor din cadrul Liceului Teoretic Eugen Pora la asemenea proiecte contribuie la dobândirea abilităților necesare pentru a se integra în societatea informațională și de a-și dezvolta competențele necesare pentru reușita în viață", susţin reprezentanţii şcolii.

Programul prin intermediul căruia a fost dotat laboratorul se derulează pe parcursul lunilor februarie şi martie şi prevede dotarea cu 3.060 de calculatoare şi softuri performante laboratoarele de informatică a 102 școli din 72 de orașe.

La nivelul judeţului Cluj, în proiect sunt incluse, pe lângă Liceul Teoretic Eugen Pora, şcolile gimnaziale Alexandru Vaida-Voievod din Cluj-Napoca şi Ioan Opriș din Turda. Programul "Ajutăm împreună" este implementat de Școala de Valori în parteneriat cu Kaufland România și cu Edu Apps.

Comenteaza