Proba de Limba și literatura maternă de la Bac. Peste 6000 de candidați, un elev eliminat pentru fraudă

Proba de Limba și literatura maternă de la Bac. Peste 6000 de candidați, un elev eliminat pentru fraudă

6.399 de candidați. absolvenții clasei a XII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă), au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă.

Nu s-au prezentat la examen 79 de candidați. Nu au fost cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3̊ C. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un singur candidat din județul Bihor.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc miercuri, 24 iunie - proba obligatorie a profilului și joi, 25 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00 cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza