Probleme cu măștile promise în școli. Achiziția a fost anulată

Probleme cu măștile promise în școli. Achiziția a fost anulată

Achiziția de măști de protecție pentru elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de Ministerul Educației, cu doar 10 zile înainte de reînceperea școlii.

Ministerul mai încearcă o dată să cumpere măștile pe care este obligat prin lege să le asigure participanților la cursuri și examene, printr-o nouă procedură care a fost lansată în această dimineață. Inițial, procedura de achiziție a fost lansată în 19 mai. 

“Am anulat procedura [de achiziție de măști prin negociere fără publicare prealabilă, procedură accelerată prevăzută de legea achizițiilor publice – N.Red], de vineri, 22 mai, pentru că cei care au venit cu oferta de licitație inițial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măști [17 milioane de măști, potrivit primului Caiet de sarcini – N.Red.], după care au anunțat că au 6 milioane de măști, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunțat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măști. Procedura a fost anulată vineri și va fi reluată începând de astăzi”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit g4media.ro.

Întrebat dacă vor ajunge măștile la timp în școli, secretarul de stat responsabil cu achiziția, Luminița Barcari, a declarat: “Noi ne străduim să ajungă până pe 2 iunie”.

Amintim că în perioada 2-12 iunie, elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a pot reveni la școală pentru cursuri de pregătire în vederea examenelor naționale. 

 

Comenteaza