Profesorii anunță grevă generală din 22 mai/ Examenele naţionale ”ar putea fi bulversate”

Profesorii anunță grevă generală din 22 mai/ Examenele naţionale ”ar putea fi bulversate”

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie au anunţat, marţi, că vor declanşa greva generală din 22 mai. Ea va fi precedată de o grevă de avertisment, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00. Totodată, sindicaliştii au afirmat că examenele naţionale ”ar putea fi bulversate”. Salariaţii din învăţământ solicită majorarea salariilor, investiţii în baza materială a şcolilor, eliminarea birocraţiei, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli.

Reprezentanţii sindicatelor au ţinut să precizeze că aceasta este prima grevă generală care se declanşează la final de an şcolar, subliniind că examenele naţionale susţinute de absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a ”ar putea fi bulversate” de conflictul de muncă. 
 
Ei îi critică pe politicieni, susţinând că au ”alte preocupări”, mai exact ”cum anume îşi vor împărţi posturile la faimoasa rotativă guvernamentală”. Sindicaliştii l-au criticat şi pe preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că acesta ”întârzie să susţină educaţia” şi arătând că, din cauza deciziilor luate la nivel înalt privind salarizarea, dar şi infrastructura, oamenii bine pregătiţi nu se îndreaptă către acest sistem. 

Sindicaliştii au arătat că, la anterioarele greve ale angajaţilor din învăţământ, preşedinţii în funcţie au avut discuţii cu reprezentanţii dascălilor, în timp ce Klaus Iohannis, care a lansat proiectul România Educată, nu a avut nicio întâlnire cu reprezentanţii angajaţilor din acest sistem.
 

 

Comenteaza