Profesorii s-au săturat de sărăcie şi boicotează proiectul "Săptămâna altfel" VIDEO

Profesorii s-au săturat de sărăcie şi boicotează proiectul
Profesorii s-au săturat de sărăcia din educaţie şi boicotează proiectul "Săptămâna altfel", în care elevii ar fi trebuit să participe la diverse activităţi în afara sălilor de curs. Sute de dascăli din judeţul Cluj au semnat o petiţie prin care refuză să adunare bani în şcoli pentru a plăti evenimentele din "Săptămâna altfel". Documentul va fi înaintat Ministrului Educaţiei, care insistă pentru proiect, dar nu îl finanţează.

Proiectul Şcoala Altfel este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei care a venit doar cu ideea, nu şi cu banii. Aşa că, în fiecare an, în luna aprilie, elevii participă la diverse activităţi , în loc de cursuri. Numai că, în multe şcoli, în acest an săptămâna altfel va sta sub semnul lipsei banilor, mai ales că dascălii sunt hotărâţi să nu mai ceară fonduri de la părinţi pentru organizarea diverselor activităţi, cum ar fi excursiile.

Nu de puţine ori, dascălii scot bani din buzunarul lor ca să cumpere materiale didactice. Altfel, procesul de învăţământ ar putea fi compromis, mai ales la clasele primare şi la grădiniţă, spun profesorii.

De cealaltă parte a baricadei stau părinţii, care ar vrea ca elevii să meargă în excursii în săptămâna altfel, dar fără să scoată bani din buzunar.

Dacă Ministerul Educaţiei nu va găsi o soluţie de finanţare a activităţilor din săptămâna altfel, proiectul riscă să fie compromis.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza