Proiectele tinerilor cercetători din UBB, recunoscute pe plan naţional şi internaţional

Proiectele tinerilor cercetători din UBB, recunoscute pe plan naţional şi internaţional
Rezultatele tinerilor cercetători ai celei mai mari universităţi din Cluj-Napoca reuşesc să situeze instituţia de învăţământ în primele poziţii ale clasamentelor de profil.

Cercetătorii de la Universitatea Babeş-Bolyai au reuşit să se claseze pe primul loc din ţară ca număr de proiecte câştigate (59), aproape dublu faţă de următorii clasaţi în competiţie, în cadrul competiţiei de proiecte naţionale de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente recent finalizată.

"Susţinerea oferită anterior de UBB unora dintre beneficiarii acestei competiţii, prin programe finanţate la nivel instituţional, a fost justificată şi binevenită. Rezultatul de ansamblu al competiției a scos în evidență importanța orientării spre cercetarea științifică a universităților românești cu cea mai bună plasare în clasamentele internaționale", au menţionat reprezentanţii universităţii.

De altfel, o tânără cercetătoaee de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului a câştigat un proiect ERC Starting Grant finanţat de Comisia Europeană, fiind primul program de acest tip finanţat în România în domeniul ştiinţelor experimentale şi primul proiect câştigat de o universitate românească.

Comenteaza