Prorectorul UBB, premiat pentru una din cărţile scrise

Prorectorul UBB, premiat pentru una din cărţile scrise
Prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Bolovan, a primit premiul „Silviu Dragomir” pentru cartea "Primul Război Mondial şi realităţile demografice din Transilvania. Familie, moralitate şi raporturi de gen", publicată în 2015.

Distincţia i-a fost acordată cu ocazia celei de a XXIV-a ediții a Simpozionului de istorie bancară „Cristian Popișteanu", organizat în 6 aprilie de către Banca Națională a României. Premiul se adaugă altor recunoașteri pentru această lucrare, respectiv Premiul pentru cea mai râvnită lucrare la Târgul de Carte Gaudeamus,
Oradea, mai 2015, precum și unor recenzii favorabile apărute în reviste ISI din țară și din străinătate.

Ioan Bolovan este profesor universitar, conducător de doctorat și prorector al Universităţii „Babeş-Bolyai", precum şicercetător știinţific I la Centrul de Studii Transilvane din cadrul Academiei Române. Doctor în istorie din anul 1999, a obţinut premiul „Mihail Kogălniceanu" al Academiei Române în 2002. El are o specializare în istoria modernă a României şi demografie istorică, având din 2010 funcţia de vicepreședinte al International Commission for Historical Demography (Geneva).

BolovanA publicat mai multe cărţi de unic autor și în colaborare la edituri din România, Olanda, Rusia, Cehia, Argentina şi Italia, precum și peste 140 de studii în reviste și volume colective, din ţară şi din străinătate, despre istoria populaţiei Transilvaniei, graniţa militară austriacă, revoluţia de la 1848-1849 şi istoria instituţiilor culturale.

Comenteaza