Rată RECORD de infectare la Cluj-Napoca. CE se întâmplă cu ELEVII

Rată RECORD de infectare la Cluj-Napoca. CE se întâmplă cu ELEVII

Cu o incidență record de 12,83 cazuri noi la mia de locuitori, gradul de ocupare al paturilor din spitalele COVID din Cluj este de 28%, mult sub pragul de 75%, prag care trece cursurile elevilor în online.

Anunțul a fost făcut de edilul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online. Școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-uril proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza