REALITATEA TV Cluj: Porsche recrutează de la UBB VIDEO

REALITATEA TV Cluj: Porsche recrutează de la UBB VIDEO
Porsche recrutează angajaţi de la Universitatea Babeş-Bolyai. Renumita companie germană are de anul acesta un punct de lucru la Cluj şi vrea să angajeze, în lunile care urmează, zeci de tineri din rândul studenţilor UBB. Ca să fie siguri că tinerii sunt bine pregătiţi, germanii au acceptat chiar să finanţeze o linie de studiu de informatică, cu predare în limba germană. În acest proiect de colaborare cu universitatea clujeană s-au mai înscris încă două companii de talie internaţională.

Renumita companie producătoare de maşini Porsche a început încă de luna trecută recrutările pentru punctul de lucru de la Cluj. Astăzi, reprezentanţii firmei au semnat un contract cu Universitatea Babeş-Bolyai prin care se asigură de şcolarizarea tinerilor studenţi din rândul cărora îşi vor selecta angajaţii.

"În 2014 vrem să angajăm între 60 si 100 de oameni", spune reprezentantul Porsche, Oliver Oswald. "Problema este că nu găsim suficienți oameni deocamdată, competiția aici este destul de ridicată. avantajul este că oamenii vor lucra într-o companie intrnațională foarte cunoscută, reprezentată la nivel mondial MUSCĂ în mod normal noi angajăm oamenii când își termină stiudiile, dar avem și câteva locuri libere pe care putem angaja studenți, să muncească câteva ore pe zi".

Studenţii care vor învăţa la noua specializare de informatică vor avea şi şansa de a face practică pe durata studiilor. Iar dacă nu vor fi angajaţi la Porsche, vor fi angajaţi la EBS, o altă companie internaţională, care finanţează noua linie de studiu. "Pentru ei este o şansă", spune directorul EBS România, Daniel Metz.

Rectorul Ioan Aurel Pop susţine că asocierea companiilor străine de succes cu numele universităţii clujene va duce la o creştere a concurenţei la admitere la Facultatea de Matematică şi Informatică. Vezi ce spune acesta, în materialul video

Noua linie de studiu de informatică va fi cu predare în limba germană şi va avea 30 de locuri bugetate. Acestea sunt susţinute financiar de companiile interesate să îşi recruteze de aici viitorii angajaţi.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza