Rechizite gratuite pentru 500 de copii din Cluj-Napoca

Rechizite gratuite pentru 500 de copii din Cluj-Napoca
Un număr de 510 copii din familii defavorizate au primit ieri rechizite gratuite şi ghiozdane de la primarul Emil Boc.

Copiii, alături de părinţi, au venit ieri pentru a-şi ridica ghiozdanele echipate cu un set elementar de rechizite. "Educaţia este cea mai bună modalitate de a-i ajuta pe aceşti copii, de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor lor de viaţă. Niciun efort nu e prea mare pentru a le asigura copiilor noştri educaţia pe care o merită, ceea ce le-am transmis şi părinţilor", spune primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Copiii care au primit rechizite vin din familii care se află sub sau la limita sărăciei - unde venitul pe membru de familie se situează sub pragurile de 200 de lei respectiv de 133 de lei - și se află în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială sau ale Centrului Social de Urgență.

Costul unui ghiozdan cu rechizite minime, necesare începerii cursurilor noului an şcolar, este estimat la 50 de lei. Banii pentru aceşti copii, o sumă totală de 25.500 de lei, vor fi alocaţi de la bugetul local pe 2013 iar alocarea acestora a fost decisă în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii trecute. "În România, se convine că în mai mult de jumătate dintre gospodăriile de la noi trăieşte cel puţin un copil în condiţii de sărăcie", se arată în Hotărârea de Consiliu Local.

 

Comenteaza