Rechizite gratuite pentru copiii nevoiaşi din Cluj

Rechizite gratuite pentru copiii nevoiaşi din Cluj
Un număr de 510 copii defavorizaţi, aflaţi în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală Cluj, vor primi ghiozdane echipate cu un set minim de rechizite pentru noul an şcolar, conform unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Costul unui ghiozdan cu rechizite minime, necesare începerii cursurilor noului an şcolar, este estimat la 50 de lei. Banii pentru aceşti copii, o sumă totală de 25.500 de lei, vor fi alocaţi de la bugetul local pe 2013.

Cei 510 copii provin din familii nevoiaşe, care au un venit lunar sun 133 de lei pe membru de familie sau chiar deloc.

Proiectul urmează să fie aprobat în Şedinţa de Consiliu Local din 29 august 2013.

În total Consiliul Local bugetează pentru rechizitele celor 510 copii o sumă de 25.500 lei. Copiii care primesc ajutoare pentru cumpărarea rechizitelor sunt cei care se află în evidenţele Serviciului de Protecţie Socială din cadrul Primăriei şi provin din familii care se plasează sub limita sărăciei, cu venituri de sub 133 lei lunar pentru fiecare membru al familiei. „În România, se convine că în mai mult de jumătate dintre gospodăriile de la noi trăieşte cel puţin un copil în condiţii de sărăcie", se arată în proiectul de Hotărâre de Consiliu Local ce va fi analizat mâine şi care prevede alocarea sumei respective pentru cumpărarea de rechizite.

 

 

Comenteaza