Rectorul UBB, DHC al Universității Petru Maior din Târgu-Mureș

Rectorul UBB, DHC al Universității Petru Maior din Târgu-Mureș
Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Ioan Aurel Pop, a primit miercuri titlul de Doctor Honoris Causa (DHC) al Universităţii Petru Maior din Târgu-Mureș.

Titlul i-a fost acordat "domnului academician, prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, membru titular al Academiei Române, distinsă personalitate a științei și culturii contemporane, director al Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române, Rector al Universității Babeș-Bolyai", la propunerea Facultății de Științe și Litere a Universității Petru Maior, "în semn de recunoaștere a contribuțiilor aduse la cunoașterea și promovarea istoriei poporului român în cultura universală".

Ceremonia a avut loc în cadrul ședinței festive a Senatului Universităţii, eveniment găzduit de aula magna de la ora 11:00.

Ioan Aurel Pop, directorul Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române, a fost numit în funcţia de rector al UBB în 2012. Doctor în istorie medievală, şi-a început cariera academică în 1979, ca profesor de istorie la Liceul Industrial 6 din Cluj-Napoca. În învăţământul superior a ajuns în 1984, ca asistent universitar al Facultăţii de Istorie şi Folosofie a UBB. Din 1990 până în 1992 a ocupat poziţia de lector universitar, iar mai apoi, până în 1996, cea de conferenţiar, pentru ca din 1996 încoace să fie profesor. 

De-a lungul carierei, a publicat peste 50 de cărţi, ediţii de izvoare istorice, tratate şi manuale universitare şi volume îngrijite şi peste 300 de studii, articole, recenzii, dări de seamă, cronici, prefaţe, în volume separate,reviste de specialitate şi publicaţii de cultură.

Comenteaza