Rectorul UMF respinge propunerea de unificare a universităților lansată de rectorul UBB: "Nu prin comasare creşte performanţa"

Rectorul UMF respinge propunerea de unificare a universităților lansată de rectorul UBB: "Nu prin comasare creşte performanţa"
| Foto: https://www.facebook.com/ancadanabuzoianu/

Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, respinge propunerea de unificare a universităților lansată de rectorul UBB Cluj, Daniel David. 

Nicio universitate din România nu mai face parte din Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU), realizat, încă din 2003, de Shanghai Ranking Consultancy. Harvard este, pentru al 21-lea an consecutiv, pe locul 1 în lume. 

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, a afirmat că UBB ”nu a fost susţinută absolut deloc specific” pentru a se menţine în rankingul Shanghai global. El a explicat faptul că România a păstrat ”arhitectura academică” stabilită de reforma comunistă din 1948 şi astfel Medicina a fost separată de universităţile tradiţionale.

Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, transmite că performanţa nu este un rezultat care poate deriva din comasare, iar motivele lipsei performanțelor trebuie căutate de universități în interiorul lor.

"Trebuia să spună cineva că nu prin comasare creşte performanţa. Ci prin strategii coerente, pe termen lung şi finanţare adecvată a cercetării. Chiar şi din resurse proprii, aşa cum facem la UMFIH", a transmis rectorul UMF Cluj, dana Anca Buzoianu. 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost singura instituție din România reprezentată în rankingul Shanghai (ARWU) în ultimii trei ani. 

Comenteaza