Reunirea minților strălucite. La o facultate clujeană s-au înscris peste 100 de olimpici

Reunirea minților strălucite. La o facultate clujeană s-au înscris peste 100 de olimpici
UBB

Peste 160 de elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale s-au înscris la UBB Cluj în cadrul sesiunii de admitere din iulie.

Reprezentanţii UBB Cluj precizează că în prima sesiune de admitere s-au înscris peste 160 de olimpici.   Potrivit acestora, cel mai mare număr de candidaţi olimpici a fost înregistrat la Facultatea de Matematică şi Informatică: 103. Dintre aceştia, 19 au fost admişi fără concurs, ca urmare a premiilor şi a menţiunilor obţinute la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor la care au participat.

„Olimpicii au optat şi pentru facultăţile de: Litere (29), Studii Europene (7), Teologie Romano-Catolică (6), Geografie (5), Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (4), Istorie şi Filosofie (3), Sociologie şi Asistenţă Socială (3), Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (3), Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (3), Drept (1), Ştiinţa şi Ingineria Mediului (1)“, se mai arată într-un comunicat al universităţii.

În prima sesiune de admitere a UBB şi-au depus dosarele circa 19.000 de candidaţi pentru cursurile de licenţă şi master la zi şi la distanţă. În cea de-a doua sesiune, care va începe pe 10 septembrie, candidaţii vor avea la dispoziţie 516 locuri bugetate la nivel licenţă zi. 73 dintre acestea sunt destinate elevilor proveniţi de la liceele din mediul rural, iar 43 - candidaţilor de etnie romă. În ce priveşte locurile la master vor fi disponibile 447 locuri bugetate, dintre care 55 pentru românii din afara graniţelor ţării, iar 15 pentru candidaţii de etnie romă.

Comenteaza