Rezidențiat 2022. Se propune schimbarea pragului de admitere

Rezidențiat 2022. Se propune schimbarea pragului de admitere

Ministerul Sănătății intenționează să schimbe pragul de admitere la examenul de rezidențiat din acest an, pentru "ridicarea nivelului de selecție a candidaților". 

În proiectul de metodologie pus în dezbatere pe 6 octombrie, pragul crește la 65% răspunsuri corecte din cele 200 de întrebări, față de 60% cât este în prezent. Documentul aflat în consultare publică ar trebui publicat în Monitorul Oficial până cel târziu luni, 10 octombrie.

"(...) au fost organizate videoconferințe cu rectorii universităților de medicină și farmacie București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Tg. Mureș și Timișoara. Această întâlnire a avut ca scop stabilirea unor probleme organizatorice, precum și finalizarea proiectului Metodologiei de concurs", se arată în Ordinul privind aprobarea metodologiei pentru desfășurarea concursului de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 20 noiembrie 2022.

Potrivit documentului citat, în urma acestor întâlniri s-a stabilit ca alegerea unui loc sau post să fie  condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Modificarea pragului ar însemna că un candidat va trebui să aibă cel puțin 130 de răspunsuri corecte la cele 200 de întrebări, față de cel puțin 120, cât a fost până acum.

Comenteaza