România Educată... cu abuzuri: O învăţătoare a legat de scaun cu bandă scotch un copil de 8 ani

România Educată... cu abuzuri: O învăţătoare a legat de scaun cu bandă scotch un copil de 8 ani

Acuzații grave la o școală din Bistrița, unde un elev de 8 ani ar fi fost legat cu bandă scotch de scaun chiar de către învățătoarea lui. 

Învăţătoarea s-ar fi enervat pe copil pentru că se tot ridica în picioare, dar și pentru că a aruncat cu o bucată de plastilină după o colegă. Cazul a ajuns în atenția IȘJ Bistrița-Năsăud, care a luat deja primele măsuri.

„Vineri am dus băiețelul la școală, iar la 12:00 am mers după el și l-am așteptat la poartă. Avea urechile roșii și umflate și mi-a spus că l-a tras de urechi învățătoarea. Am mers să vorbesc cu învățătoarea și mi-a spus că s-a enervat după ce băiețelul a aruncat cu o bucățică de plastilină după o colegă. Acasă mi-a spus că l-a legat cu bandă scotch de scaun, pentru că se tot ridica în picioare”, a povestit mama copilului, pentru Bistrițeanul.ro.

Potrivit acesteia, învățătoarea ar fi recunoscut în fața sa cele întâmplate, deși ulterior, în fața directorului unității de învățământ n-ar mai fi recunoscut. Elevul în cauză ar avea și tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD), fiind puțin mai greu de gestionat. Acesta n-ar fi însă singurul incident de acest fel. Încă un părinte care are copilul în aceeași clasă a confirmat faptul că învățătoarea ar mai fi tras și alți copii de urechi în luna septembrie de când a preluat clasa.

Incidentul a ajuns și la Inspectoratul Școlar Județean, care anunță că învățătoarea nu va mai intra la clasă până nu se lămurește situația. Conform inspectorului școlar general Cristian Nicula, învățătoarea nu este una debutantă, fiind în sistem de peste un deceniu. Învățătoarea respectivă ar fi obținut a doua cea mai mare medie din județ la examenul de titularizare anul acesta, iar acum 3 ani a obținut cea mai mare medie.

„Doamna va fi în concediu fără plată până se stabilește exact ce a fost acolo. O să vină un înlocuitor. E neplăcut pentru toată lumea, doamna nu o să mai fie la clasă”, spune inspectorul școlar general Cristian Nicula.

Comenteaza