S-a modificat structura anului școlar 2023-2024. Vacanța de primăvară a fost mutată de Paște

S-a modificat structura anului școlar 2023-2024. Vacanța de primăvară a fost mutată de Paște

Ministerul Educației a anunțat că structura anului școlar 2023-2024 a fost modificată în cadrul Comisiei de dialog social, astfel că elevii vor avea vacanță de Paște.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, marți, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, proiectul de Ordin al ministrului educației privind structura anului școlar 2023-2024.

„A fost integrată propunerea de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât perioada Sărbătorilor Pascale să corespundă unui interval de vacanță”, se arată în comunicat.

Astfel, ordinul prevede 36 de săptămâni de cursuri, care vor începe în 11 septembrie 2023 și se vor termina în 21 iunie 2024.

 Programele „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” se vor desfășura în perioada 11 septembrie 2023 – 12 aprilie 2024, la decizia unităților de învățământ.

De asemenea, săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, va fi în perioada 19 februarie – 10 martie 2024.

„Decizia ca anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri (module) și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar. O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri (module) alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023”, arată Ministerul Educației.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza