Sală de sport pentru unul din liceele de elită din Cluj

Sală de sport pentru unul din liceele de elită din Cluj

Lucrările de reabilitare și consolidare la sala de sport a Colegiului Gheorghe Șincai au fost finalizate, se mai fac doar retuşuri. Vizita în teren a Comisiei de recepţie în teren va avea loc în 14 august 2020. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Lucrările au vizat o reabilitare completă a construcției, inclusiv restaurarea elementelor arhitecturale cu valoare artistică.

”Din punct de vedere istoric această clădire face parte din ansamblul Colegiului Reformat care a fost format inițial din 3 corpuri de clădire distincte. Clădirea vechiului Colegiu Reformat de pe strada Kogălniceanu nr.14, edificiul sălii de sport și clădirea noului colegiu de pe strada Avram iancu nr.33 care astăzi este clădirea Colegiului Gheorghe Șincai, cele trei imobile fiind construite în mai multe faze de dezvoltare ale ansamblului, fiind una dintre cele mai importante instituții de învățământ din istoria orașului. În ce privește concepția arhitecturală a sălii de sport, aceasta urmărește atât prin volumetrie, decorul fațadelor, cât și în planimetrie formele arhitecturale clasice ale unui templu cu limbaj arhitectural specific ordinului doric al arhitecturii clasice grecești”, spun specialiștii.

Valoarea lucrărilor executate de Addconcept este de 2,9 milioane de lei. 

Amintim că, peste 700 de elevi clujeni de la una dintre cele mai renumite școli din oraș au făcut sport în săli de clasă, iar sala de sport nu era renovată pentru că are statut de monument istoric. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza