Săptămâna siguranţei rutiere la Cluj FOTO

Săptămâna siguranţei rutiere la Cluj FOTO
Polițiștii de prevenire a criminalității au desfășurat, în această săptămână, acțiuni în contextul campaniei de educație rutieră care vizează siguranța copiilor ca pasageri ai autovehiculelor.

În cadrul activităţilor părinții au fost informaţi cu privire la utilizarea corespunzătoare a sistemelor de siguranță auto pentru copiii pasageri. De asemenea, acestora le-au fost înmânate pliante cu recomandări care să îi ajute să aleagă scaunul sau înălțătorul auto corespunzător, în funcție de înălțimea și greutatea minorului.

Campania atrage atenția asupra riscului la care sunt expuşi copiii. La nivel global, conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății accidentele rutiere reprezintă principala cauză de deces în rândul adolescenților cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani, iar leziunile suferite în urma accidentelor rutiere sunt a patra cauză principală de deces în rândul copiilor cu vârsta peste 5 ani. Totodată, din totalul de copii decedați în urma unui accident rutier (0-19 ani), 38% au fost pietoni, 36% au fost pasageri ai autovehiculelor, 14 % cicliști și alte categorii de participanți la trafic.

Campania a fost organizată de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, cu sprijinul Cluj School of Public Health, care s-a alăturat Săptămânii Siguranței Rutiere (Third UN Global Road Safety Week). De asemenea, campania este susținută de Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj.

 

Comenteaza