Scandal la căminele UTCN. Cum un "integralist" a rămas pe drumuri şi "bobocii" au primit locuri VIDEO

Scandal la căminele UTCN. Cum un
Scandal la finalul perioadei de cazare în căminele Universităţii Tehnice din Cluj. Sute de studenţi care au rămas pe dinafară au depus astăzi cereri la rectorat pentru a li se da un loc în cămin. Tinerii spun că au fost nedreptăţiţi. Conducerea universităţii a decis să îi cazeze mai întâi pe toţi studenţii de anul I de la buget, pe motiv că se vor integra mai bine în mediul universitar.

Forfotă mare astăzi la rectoratul Universităţii Tehnice, unde sute de studenţi care nu au primit un loc în cămin îşi mai încercă o dată şansa. Studenţii din anii II, III şi IV dau vina pe faptul că universitatea i-a cazat mai întâi pe "boboci". Asfel, au rămas fără loc în cămin studenţi care terminaseră anul anterior cu medii mari.

"Au fost foarte mulţi boboci anul acesta", spune un student care nu a mai primit loc în cămin. "Chit că sunt integralist, cu media 7 erau mulţi care au ocupat locurile înaintea mea".

Reprezentanţii Universităţii Tehnice spun că au decis să-i cazeze cu prioritate în cămine pe studenţii de anul I de la buget pentru a-i integra mai bine.

"Relativ toţi studenţii anului I care au solicitat şi au depus cerere de cazare au primit locuri. Asta se încearcă, pentru că sunt noi-veniţi şi încercăm să-i integrăm în ceea ce înseamnă viaţa universitară într-un mod cât mai potrivit cu putinţă", spune purtătorul de cuvânt al UTCN, Mirela Borţan.

În anul I la Universitatea Tehnică sunt 3.200 de studenţi pe locurile bugetate, în condiţiile în care în căminele universităţii există 4.200 de locuri. În total, pe locurile bugetate din universitate învaţă peste 9.000 de studenţi dinafara Clujului. Tinerii se plâng şi de modul cum au fost repartizate locurile de pe listele de aşteptare în zilele de sâmbătă şi duminică. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Reprezentanţii UTCN spun că studenţii trebuiau să stea în campus şi să urmărească modul în care s-au modificat listele. "De aceea se numesc liste de aşteptare", spune Boţan. "Sunt liste care se modifică şi sunt într-o perpetuă dinamică, de aceea trebuie stat acolo şi urmărit, pentru ca ei să nu piardă acea poziţie".

Studenţii de pe lista de aşteptare care nu s-au prezentat la cămine şi-au pierdut locurile. În cursul zilei de astăzi au fost depuse circa 200 de noi cereri la rectorat.

Reporter: Alin Golban
Operator: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza