News alert Școala reîncepe săptămâna viitoare. Cîmpeanu: "Urmează să anunţăm cum se vor deschide"/ A fost redus numărul de teze

Școala reîncepe săptămâna viitoare. Cîmpeanu:  "Urmează să anunţăm cum se vor deschide"/ A fost redus numărul de teze

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, într-o declarație de presă, că în 8 noiembrie școala va reîncepe, însă doar vineri se va anunţa în ce fel se vor susţine cursurile.

"Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare. Ministrul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic. Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile", a afirmat, luni, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.
 
Conform acestuia, nu se va ajunge în situaţia ca, dacă în jumătate de ţară sunt puţine cazuri, să nu poată funcţiona școlile cu prezenţă fizică. De asemenea, Cîmpeanu a anunțat că s-a decis reducerea numărului de teze.
 
"Am decis să reducem numărul de teze pe care elevi îl vor susţine în acest an. Clasele V - VII vor avea teze doar la Română și Matematică. La clasa a VIII-a, vor fi 2 teze în loc de 3. La liceu erau 4 teze și vor fi 3. Cu prezenţă fizică", a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul  a precizat și că tezele se vor susține începând cu data de 6 decembrie, iar "pentru elevii care nu vor putea să susțină teze cu prezență fizică din motive independente de voința lor, acest lucru se va putea face, există bază legală, după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul al II-lea".

Sorin Cîmpeanu a mai spus că se va reduce și numărul de note necesare la o materie pentru încheierea mediei, la două note, iar ponderea tezei va fi mai mică.

"Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim de gimnaziu, fie că vorbim de liceu", a mai spus Cîmpeanu.

Comenteaza