Școlile cu sub 60% dintre angajați vaccinați vor intra în online. Mircea Miclea critică dur decizia

Școlile cu sub 60% dintre angajați vaccinați vor intra în online. Mircea Miclea critică dur decizia
| Foto: edupedu.ro

Fostul ministru al Educaţiei, profesorul clujean Mircea Miclea, spune că i se pare greșită decizia de a închide din nou școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, în localitățile unde rata de infectareeste peste 3 la mie.

Profesorul Mircea Miclea a spus într-un interviu acordat Edupedu.ro, că “măsura de a reveni la școala online este o penalizare mai degrabă pentru elevi, care sunt deprivați de o învățare mai serioasă, și nu cred că e binevenită. Din cauză că nu sunt vaccinați profesorii sunt penalizați elevii. Mi se pare o decizie greșită. Știu că aparține nu numai ministrului Educației, ci și ministrului Sănătății, dar este greșită. Nu cred că va avea ca efect o creștere a ratei de vaccinare a profesorilor. Ce știm sigur este doar cine pierde: elevul, adică exact cine nu ar trebui să piardă. Cred că măsura este, așadar, incorectă, penalizează elevul pentru o problemă care este a profesorului”.

Miclea consideră că „problema de fond cred că este faptul că multe dintre cadrele didactice au încercat să ascundă o prestație didactică slabă cu metodele online prin acordarea de note foarte mari elevilor”, iar decizia de a retrimite elevi online „stimulează perpetuarea practicii menționate anterior - aceea de a da note pe cunoștințe puține, pentru a ascunde calitatea slabă a predării”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ieri, că „începând de lunea viitoare”, intră în online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, aflate în localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie.

„Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie [și rata de vaccinare a angajaților sub 60], începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Comenteaza