Video Școlile din centru rămân aglomerate / Cuibus: "Nu avem școală în Bună Ziua. A fost prost gândit de la început"

Școlile din centru rămân aglomerate / Cuibus: "Nu avem școală în Bună Ziua. A fost prost gândit de la început"

Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, spune că, deși a mai scăzut presiunea pe școlile din centru, ele rămân aglomerate, mai ales că în cartierele noi nu există unități școlare.

Inspectorul general al IȘJ Cluj, Valentin Cuibus, susține că, în noul an școlar 2019-2020, care care va începe pe 9 septembrie, școlile din zona centrală a municipiului au rămas printre preferințele părinților care și-au înscris copiii în clasa 0, cu toate că mulți s-au orientat spre școlile de cartiere. 

"Probleme rămân la anumite școli care sunt foarte solicitate, unde este acea hotărâre referitor la alocarea locurilor la clasa pregătitoare pe baza buletinului sau a flotantului, care sunt făcute pe fals și unde avem o serie întreagă de probleme, mai ales când sunt 11 familii într-o garsonieră sau, mai mult, într-un magazin în apropiere de Bălcescu...", a spus Valentin Cuibus, la ZIUA LIVE.

Cuibus menționează că, totuși, în ultimii trei ani, presiunea a mai scăzut pe școlile centrale, dar s-a mutat pe cartiere.

"De trei ani a început să scadă presiunea pe centru. Acum am mai avut presiune doar pe "Bob" și pe "Avram Iancu", dar am avut presiune pe 'Agârbiceanu' în Mărăști, pe 'Titulescu' în Gheorgheni, pe școlile 'Hațieganu' și 'Creangă' din Mănăștur și pe 'Ghibu', în Grigorescu. Deci avem presiunea mutată pe cartiere", a spus Cuibus.

Lipsa școlilor și a grădinițelor în unele cartiere rămâne o problemă de rezolvat. "La grădinițe sunt zone în care nu avem nicio problemă - zona centrală, de exemplu, dar avem o problemă în Mărăști, Între Lacuri și Bună Ziua, unde nu avem școală, unde a fost prost gândit de la început, în momentul în care s-au dat autorizațiile și nu s-a gândit nici măcar o școală primară sau o grădiniță în zonă. Acolo nu va fi foarte simplu de făcut o școală pentru că nu mai există terenuri disponibile pe care primăria să poată să le achiziționeze. Deocamdată supraîncărcăm Liceul de Informatică și fosta Școală nr. 10, din Zorilor. Aș fi mulțumit să facem măcar o grădiniță acolo, ca să nu îi aducem în centru pe cei mici", a explicat Valentin Cuibus.

Comenteaza