Breaking news Școlile rămân deschise și peste rata de infectare de 6 la mie

Școlile rămân deschise și peste rata de infectare de 6 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că pragul de închidere a școlilor la incidența de 6 la mie a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Ministrul a explicat că după aceasta prima etapa urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si abilitarea miniștrilor educatiei si sanatatii in vederea modificării ordinului comun in concordanța cu hotărârile adoptate.

"Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie în vederea stabilirii modului de funcţionare al şcolilor începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021", a mai precizat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu anunța miercuri dimineața, într-o conferinţă de presă, că vor avea loc discuţii privind eliminarea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori pentru trecerea cursurilor online și că o decizie în acest sens va fi luată până vineri: 

"Vom avea pe parcursul zilei de astăzi discuţii cu toţi îndreptăţiţi să se pronunţe asupra acestui echilibru risc gestionabil versus beneficii. Este vorba despre dorinţa de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcţionare al şcolilor. (...) Până vineri va trebui să anunţăm cât se poate de clar pentru că vineri este ziua în care anunţăm scenariul pentru săptămâna următoare, care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleaşi reguli sau dacă, aşa cum ne dorim noi din domeniul educaţiei dacă cei din domeniul sanitar sunt de acord, vom putea să menţinem, pe modelul grădiniţelor şi şcolile deschise până la apariţia unui număr de cazuri". 

Etichete
Comenteaza