Se suplimentează locurile pe perioada verii în grădinițe. Deca a constatat că "există un interes crescut, mai ales în zona urbană"

Se suplimentează locurile pe perioada verii în grădinițe. Deca a constatat că "există un interes crescut, mai ales în zona urbană"

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a declarat, joi, că a trimis azi o notă în teritoriu pentru a suplimenta numărul de locuri pe perioada verii în unităţile de învăţământ preuniversitar. Reacția vine după ce mai mulți părinţi au stat ore în şir la rând să îşi înscrie copiii în programul "școala de vară".

Ligia Deca a afirmat după apariția imaginilor cu părinţii care au aşteptat ore în şir să îşi înscrie copiii la grădiniţa de vară într-un sector din Capitală, că a trimis azi o notă în teritoriu pentru a suplimenta numărul de locuri pe perioada verii în unităţile de învăţământ preuniversitar.

„Am văzut şi eu imaginile. Mărturisesc că aceste situaţii sunt de evitat. Facem toate eforturile în acest sens”, a spus ministrul Educaţiei.

„În fiecare an, în funcţie de numărul de cereri, au fost suplimentate locurile. Am trimis de la Ministerul Educaţiei reprezentanţi care să asiste în discuţia conducerii unităţii de învăţământ cu părinţii. De asemenea, am trimis azi o notă în teritoriu pentru a suplimenta numărul de locuri pe perioada verii în unităţile de învăţământ preuniversitar, pentru că există un interes crescut, mai ales în zona urbană”, a precizat Ligia Deca.

Sute de părinţi au stat noaptea în faţa unităților de învățământ din Sectorul 3 din București care organizează „școala de vară” pentru a-şi înscrie copiii în programul demarat de primărie, asta fiindcă cererile de înscriere trebuie depuse la secretariat. 

Comenteaza