Se vor face teste rapide în școli. Părinții trebuie să-și dea acordul

Se vor face teste rapide în școli. Părinții trebuie să-și dea acordul

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat vineri că elevii simptomatici vor fi testați în școli, însă părinții trebuie să-și dea acordul pentru procedură.

"Sunt reguli simple pentru părinţi cum ar fi evaluarea copilului acasă şi păstrarea lui acasă dacă are orice fel de simptome de COVID-19. Un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare. Vor exista teste antigen, teste rapide la nivelul şcolilor, o parte au fost distribuite, o parte vor fi distribuite în perioada următoare, prin DSP, către şcoli. Nu e necesară o adeverinţă de la medicul de familie pentru începerea şcolii luni. Dacă există o adeverinţă mai veche pentru copiii cu probleme cronice, ea nu trebuie reînnoită”, a spus ministrul Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă.

Voiculescu a transmis un mesaj și către părinți. 
 
"Pentru părinţi un mesaj – trecem prin vremuri dificile, prioritatea noastră a fost să nu aducem copiii şi familiile într-o situaţie de risc. Copiii trebuie să meargă la şcoală, dar în condiţii de siguranţă şi asta obţinem numai prin colaborare. Putem să depăşim această perioadă cu costuri minime pentru noi, pentru sănătate sau educaţia copilului, doar dacă colaborăm", a mai spus ministrul.

Comenteaza