Video Șeful IȘJ Cluj, în prag de nou an școlar: Sunt multe lucruri de făcut. Eu le-aș face altcumva dacă decizia mi-ar aparține

Șeful IȘJ Cluj, în prag de nou an școlar: Sunt multe lucruri de făcut. Eu le-aș face altcumva dacă decizia mi-ar aparține

Șeful IȘJ Cluj, Valentin Cuibus, recunoaște că programa școlară este mult prea încărcată și spune că ar fi multe de făcut în sistem, dar, în același timp, consideră că învățământul din România este mult mai bun decât societatea o face în învățământ.

Întrebat la ZIUA LIVE, ce părere are despre programa școlară stufoasă din învățământul românesc, șeful IȘJ, Valentin Cuibus, a recunoscut că aceasta este mult prea încărcată.

“Sunt multe lucruri pe care eu, personal, le văd altcumva și le-aș face altcumva dacă decizia mi-ar aparține. E clar că programa e prea încărcată (...) Sunt multe lucruri care ar trebui încă modificate și, dacă ar fi să decizi, ar fi o serie întreagă de modificări care ar trebui făcute în programă, care ar trebui făcute în activitatea elevilor, care este mult prea încărcată și ar trebui eliminate anumite capitole”, a spus Cuibus.

Cu toate acestea, șeful IȘJ Cluj, consideră că învățământul din România este, totuși, unul bun, fapt confirmat de rezultatele pe care le obțin absolvenții de liceu care ajung să studieze în universitățile din afara țării.

“Sunt multe materii, dar, în același timp, rezultatele pe care le obțin în momentul în care pleacă afară - și sunt zeci de mii de absolvenți de liceu din România care fac față cu brio la facultățile mari din străinătate, rezultă clar că e departe de a fi un învățământ slab, deci, învățământul preuniversitar din România e mult mai bun decât investiția pe care societatea o face în învățământ”, a precizat Valentis Cuibus.

În ceea ce privește Clujul, Cuibus a spus că rezultatele obținute la Evaluarea Națională și la Bacalaureat menține școala din județ în top.

“Stăm mai bine decât am stat anii trecuți, mai rău decât am vrea să stăm. Stăm bine din unele puncte de vedere, adică a rezultatelor care s-au confirmat față de anii trecuți. În momentul ești în primii trei, indiferent dacă discutăm despre competițiile elevilor sau a profesorilor, timp de patru ani la rând, înseamnă că este o confirmare a unei activități care este corespunzătoare și care se apropie de ceea ce ne dorim”.

Comenteaza