Spune povestea locului tău. Concurs pentru liceenii pasionaţi de istorie, la UBB Cluj

Spune povestea locului tău. Concurs pentru liceenii pasionaţi de istorie, la UBB Cluj
Liceenii clujeni au ocazia de a participa, în luna mai, la un concurs organizat de Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj.

Concursul derulat de către UBB împreună cu Asociaţia Studenţească PhiloHistoRiSs, în perioada 13-14 mai, se adresează liceenilor din judeţele Cluj, Alba, Mureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Satu Mare.

Competiția „Spune povestea locului tău" își propune diseminarea subiectelor ce aparțin disciplinei istoriei si istoriei locale, precum şi dezvoltarea perspectivelor de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor.

Concursul urmărește promovarea disciplinei istoriei si a istoriei locale, precum şi a posibilităţilor de studiu şi de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor; familiarizarea liceenilor cu metodologia ştiinţifică, cu desfăşurarea unei sesiuni de comunicări, cu prezentarea şi discutarea lucrărilor și promovarea Facultăţii de Istorie şi Filosofie în rândul liceenilor şi familiarizarea elevilor cu viaţa studenţească.

Concursul va consta în două probe: redactarea unei lucrări scrise şi prezentarea orală a acesteia. În ceea ce priveşte eseurile care trebuie trimise până la sfârşitul lunii aprilie, elevii vor aborda o temă de istorie locală.

 

Comenteaza