Studenţii UBB merg la facultate. Sistem hibrid, din toamnă

Studenţii UBB merg la facultate. Sistem hibrid, din toamnă

Sistemul hibrid gândit de rectorul Universităţii Babeş-Bolyai combină varianta clasică acolo unde se poate, cu varianta online.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ai ales să studiezi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi te întrebi cum va fi faculatea în vreme de pandemie? Rectorul David David vine cu soluţii pentru cei ca tine care ard de nerăbdare să înceapă viaţa de studenţie. El vrea ca noul an universitar să urmeze un sistem hibrid în care studenţii de anul întâi şi cei din an terminal, din zonele experimentale şi vocaţionale să îşi desfăşoare seminariile şi lucrările în varianta clasică, cu respectarea condiţiilor de siguranţă. Pentru ceilalţi ani de studiu şi pentru celelalte domenii, cursurile, seminarele şi laboratoarele vor avea loc online. Decizia finală însă, va fi anunţată în septembrie, dacă planul va fi acceptat de Ministerul Educaţiei.

“Este un sistem hibrid care combină varianta clasică unde se poate, cu varianta online şi  în acelaşi timp vrem cu acest demers să venim cu o nouă pedagogie universitară. Adică la cursuri aş vrea să nu mai prezentăm cursurile în varianta clasică, să le dăm studenţilor cunoştinţe care există oriunde online. Ei să trebuiască să citească înainte şi când vin la curs, să discutăm critic despre cunoştinţele respective, să clarificăm lucrurile care poate sunt mai puţin clare.”, a spus Daniel David, rectorul UBB.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza