Studiile de intervenţie în cancer şi muncă, dezbătute la UBB

Studiile de intervenţie în cancer şi muncă, dezbătute la UBB
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universitătii Babeş-Bolyai (UBB) va găzdui între 18 şi 20 februarie cea de-a doua şcoală de studii avansate în intervenţii psihooncologice.

Organizată de reţeaua Cost Cancer şi Muncă (CANWON), şcoala va avea 35 de participanţi din 14 ţări şi se va desfăşura la Sala Club din cadrul UBB.

Grupul ţintă al acesteia este format din cercetătorii juniori care realizează sau intenționează să realizeze studii de intervenție pe tema relației cancer-muncă. Aplicanţii pot fi cercetători aflați în primii ani de școală doctorală sau studenți înscrişi la masterat.

Şcoala de studii avansate în intervenţii psihooncologice se va axa pe tema studiilor de intervenţie în cancer şi muncă şi va fi coordonată de prof. univ. dr. Anja Mehnert, de la Universitatea Leipzig din Germania. Organizatorul principal va fi conf. univ. dr. Csaba Dégi din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială.

CANWON este o rețea europeană inițiată în 2013, cu ajutor financiar din partea UE-COST, programul cadru HORIZON 2020. Unul din scopurile rețelei este acela de a promova cercetarea legată de dezvoltarea și evaluarea intervențiilor ce sprijină reîntoarcerea la muncă și stabilitatea în muncă a pacienților diagnosticați cu cancer.

Comenteaza