Studiu: părinții și profesorii vor redeschiderea școlilor, dar elevii se cam codesc

Studiu: părinții și profesorii vor redeschiderea școlilor, dar elevii se cam codesc

Sondajul, realizat de Organizaţia "Salvaţi Copiii" pe parcursul lunii decembrie 2020, arată că cei mai mulți profesori și părinți vor o școală normală.

Conform rezultatelor sondajului, 78,4% dintre părinţi şi 73,1% dintre profesori consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile şcolii. Elevii, însă, nu sunt la fel de hotărâţi: doar 56,8% dintre ei se declară în favoarea redeschiderii şcolilor.

În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă în şcoli, cei chestionaţi pun accentul pe utilizarea materialelor igienico-sanitare şi pe evitarea aglomeraţiei.

83,5% dintre respondenţi consideră că asigurarea condiţiilor igienico-sanitare este o condiţie necesară pentru deschiderea şcolilor, 69,8% spun că e nevoie de asistenţă medicală în toate şcolile, 59,3% dintre cei intervievaţi vor să fie luate măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în jurul şcolilor, 45,3% consideră că este necesară reducerea numărului de elevi din clase şi 44,8% spun că este nevoie de transport sigur către şi dinspre şcoală.

O altă problemă vizată de sondaj este recuperarea materiei şi acoperirea decalajului educaţional pentru copiii vulnerabili, care nu au avut o participare reală la educaţia online. 80.9% consideră utilă revizuirea programei şcolare, cu accent pe materia esenţială, 43,7% spun că sunt necesare intervenţii de sprijin pentru cei care nu au reuşit să participe real la educaţia online şi doar 10,2% se pronunţă pentru prelungirea duratei cursurilor în acest an şcolar.

Comenteaza