Sute de contestaţii la BAC-ul de toamnă. Vezi la ce materie au fost depuse cele mai multe

Sute de contestaţii la BAC-ul de toamnă. Vezi la ce materie au fost depuse cele mai multe
Absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în cadrul sesiunii de toamnă au depus sute de contestaţii, nemulţumiţi fiind de nota obţinută.

La nivelul judeţului Cluj au fost depuse, în total, un număr de 405 contestaţii, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Cei mai mulţi elevi au fost nemulţumiţi de nota obţinută la proba de Limba şi literatura română, unde au înregistrate un număr de 178 de contestaţii.

Alte 148 au fost depuse la proba la alegere a proflului şi specializării, iar la disciplina aferentă probei obligatorii a profilului (istorie sau matematică) au fost înregistrate 74.

Numărul cel mai mic de contestaţii depuse a fost la proba de Limba maternă, unde doar cinci elevi au contestat nota obţinută.

În judeţul Cluj s-au înscris pentru această sesiune de bacalaureat 1.435 de candidaţi, dintre care 951 din promoţia curentă şi 484 de candidaţi din promoţia anterioară. Rezultatele finale, după contestaţii vor fi afişate, conform metodologiei, joi, 4 septembrie.

Promovabilitatea, la nivelul judeţului Cluj, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 26,01%, în uşooară creştere faţă de anul trecut, când doar 25,16% dintre candidaţii au reuşit să obţină o notă de trecere.

Comenteaza