Sute de mii de elevi vaccinați anti-COVID. Ministrul Educaţiei: "Sunt impresionat. Un exemplu pentru întreaga societate"

Sute de mii de elevi vaccinați anti-COVID. Ministrul Educaţiei: "Sunt impresionat. Un exemplu pentru întreaga societate"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat "impresionat" de numărul mare de vaccinări în rândul elevilor, din ultimele zile, când s-a ajuns la mii de elevi vaccinaţi pe zi.

"Sunt impresionat de progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor. În decurs de două-trei zile a crescut numărul elevilor vaccinaţi cu cel puţin o doză, între 12-15 ani, de la 90.000 la 96.000. Pentru elevii cu vârsta mai mult de 16 ani ,numărul a crescut de la 250.000 la 259.000, în aşa fel încât, în total, avem un număr de 355.000 de elevi vaccinaţi cu cel puţin o doză, ceea ce înseamnă 30% din numărul total al elevilor eligibili pentru vaccinare, respectiv al elevilor cu vârsta mai mare de 12 ani. 

Important este progresul, nu atât procentul de 30%, pentru că în prima săptămână de şcoală am avut 1.000 de elevi vaccinaţi în fiecare zi, în a doua săptămână am avut un număr de 1.700 de elevi vaccinaţi în fiecare zi, apoi în a treia săptămână am avut 2.500 de elevi vaccinaţi în fiecare zi. Am ajuns la 4.500 de elevi vaccinaţi în fiecare zi. În ultimele zile am depăşit 8.000 de elevi vaccinaţi în fiecare zi. În acest ritm, elevii vor constitui un exemplu pentru noi, pentru întreaga societate din perspectiva vaccinării", a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, în conferința de presă de la Ministerul Educației.

Ministrul a anunțat că școlile și grădinițele se vor redeschide de luni, iar predarea cu prezență fizică va fi permisă doar în instituțiile în care rata de vaccinare a personalului depășește 60%. Totuși, dacă școala/grădinița are probleme legate de resursa umană sau de infrastructură, chiar dacă rata de vaccinare depășește 60%, va exista în continuare posibilitatea ca aceasta să solicite desfăşurarea cursurilor online (detalii AICI).

 

Comenteaza